воскресенье, 10 февраля 2013 г.

графіки міжнародних конференцій 2012

¶ншими словами, якщо банки надають перевагу купвл ноземно валюти над кредитуванням за такими ставками, то це свдчить про те, що вони або точно знають, або здогадуються, що Украну очку значна девальваця гривн та погршення економчно ситуац.

По-друге, той факт, що отриман кошти вдразу пшли на валютний ринок, а не на кредитування, свдчить про те, що банки очкують бльшу прибутковсть вд операцй з ноземною валютою, нж навть вд "здирницького" споживчого кредитування, реальн ставки якого рдко  нижчими за 30-40%.

Пригадуться, як в 2008 роц, низка банкв перед девальвацю гривн також отримувала значн обсяги рефнансування, спрямувавши х згодом на закупвлю американсько валюти.

Якщо банки, отримавши кошти вд НБУ, а фзично це сталося у понедлок, у той же день та ввторок вийшли на валютний ринок купувати американський долар, то це свдчить вже про наявнсть певних, як мнмум, цкавих явищ, що зараз вдбуваються в банквськй сфер.

По-перше, незрозумло з якою метою центральний банк взагал рефнансував банки, якщо виявляться, що у них не ма проблем з лквднстю.

Пояснення НБУ дещо знизило нформацйну напругу, що само по соб,  позитивом. Разом з тим, далеко не для всх фахвцв воно виявилося достатньо переконливим.

Збльшення гривн у банкв начебто пов язане з тим, що 31 серпня НБУ провв тендер з пдтримки лквдност банкв, на якому надав низц банкв рефнансування на загальну суму 3,8 мльярда гривень пд 7,5% рчних.

З метою перебити потк негативно нформац, який сам по соб здатен розхитати валютний ринок Украни, чиновники НБУ вже ввечер поширили свй коментар з приводу ц ситуац. Центробанк пояснив ослаблення курсу гривн розширенням гривнево лквдност.

При цьому, низка вддлень банкв у столиц навть за такою цною не продавала валюту. Це створило певний нформацйний резонанс, а низка експертв та опозицйних полтикв заговорила про початок девальвац гривн.

У ввторок курс американського долара на "мжбанку" сягнув позначки в 8,2 гривн за долар, у "обмнниках" вн також впритул наблизився до ц позначки.

Девальваця гривн давно вже  невдворотною, вдкритим питанням залишаться лише те, чи здатен буде центральний банк провести  планомрно, з найменшими втратами для громадян та банквського сектору.

З початку лта вдчуваться, як НБУ поступово втрача контроль за ситуацю над валютним ринком Украни.

Вталй Кравченко, для РЕ

Украна готуться до девальвац гривн

Информация для прогнозов

Информация поисковых систем СМИ

Обращаем внимание на инновацию, созданную на данномPсайте. Внизу главной страницы расположены графики,P которые в on line демонстрируют изменения цен на мировых рынках золотаP и нефти, а также экономический календарь публикации в Интернете важных мировых экономическихPиндексовP

Галерея выдающихся ученых

Инновация - это исторически бесповоротное изменение способа производства вещей. Й. Шумпетер

Украна готуться до девальвац гривн | Институт Эволюционной Экономики

Комментариев нет:

Отправить комментарий